Особливості використання нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарськими товаровиробниками при нарахуванні податкових забовязань - Яцух, Олена Олексіївна; Яцух, Елена Алексеевна; Yatsukh, Olena (My University, 2018)
Нормативна грошова оцінка земельних ділянок – капіталізований рентний дохід із земельної ділянки, визначений відповідно до законодавства центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин. Вона є обов’язковою для визначення розміру земельного податку, єдиного податку четвертої групи для сільськогосподарських товаровиробників, орендної плати за земельні ділянки , в тому числі державної та комунальної власності, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок та інше. Проте, діюче нормативнеправове забезпечення несе в собі ряд протиріч щодо визначення розміру нормативної грошової оцінки земельних ділянок.
Keywords: земельні ділянки; грошова оцінка; податкові забов'язання