Компоненти змащувальних масел та вплив фракційного складу на їх фізико-хімічні і триботехнічні показники - Сушко, Ольга Вікторівна; Сушко, Ольга Викторовна; Sushko, Olha (My University, 2008)
UK: Робота присвячена застосуванню, призначенню і експлуатаційним властивостям існуючих змащувальних матеріалів. Розглянуто основні компоненти змащувальних масел (базові масла, функціональні присадки і антифрикційні добавки) та вплив фракційного складу на їх фізико-хімічні і триботехнічні показники. EN: The article is devoted to application end operating properties of lubricating materials. The basic components of lubricating oils (basic oils, functional additives and anti - friction additives) have been considered as well as fraction composition influence at their physical and chemical and tribotecnical indexes.
Labricating oil components and fraction composition influence at physical and chemical and tribotecnical indexes
Keywords: трибомеханічні системи; змащувальні матеріали; функціональні присадки; антифрикційні добавки