Деклараційний патент на винахід № 33130 А "Спосіб виробництва кормових брикетів" - Кисельов, О. В.; Бакарджиєв, Роман Олександрович; Бакарджиев, Роман Александрович; Bakardzhyiev, Roman (My University, 2001)
Винахід відноситься до сільського господарства і може бути використаний для приготування кормових брикетів. Відомо спосіб одержання брикетів, який включає дозовану подачу в канал пресуємого матеріалу і його ущільнення по поперечному перетину каналу (а.с. СРСР №880396, Кл. А23 К 1/20, 198і), в якому для підвищення щільності кормових брикети після закінчення кожного циклу пресування на торець ущільненої маси дозовано наноситься зв'язуюча речовина, зокрема нагріта меляса
Keywords: кормові брикети; зв'язуюча речовина