Райтаровський К. Клієнтоорієнтована політика розподілу продукції ТОВ «УкрБіоЛенд» на ринку Німеччини: кваліфікаційна робота магістра : спец. 075 Маркетинг ОПП «Маркетинг» - Райтаровський, Кирил (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Предметом дослідження є теоретичні та методико-прикладні засади формування і реалізації клієнтоорієнтованої політики розподілу органічної продукції ТОВ «УкрБіоЛенд» на ринку Німеччини. Мета кваліфікаційної магістерської роботи – теоретичне обґрунтування та формування практичних рекомендацій щодо удосконалення клієнтоорієнтованої політики розподілу продукції ТОВ «УкрБіоЛенд» на ринку Німеччини. Методи проведення досліджень: аналітичні та логічні методи - для аналізу стану ТОВ «УкрБіоЛенд» та формування висновків; експертний аналіз (при обґрунтуванні факторів макро- та мікросередовища на ринку органічної продукції), спостереження (для узагальнення особливостей споживчої поведінки та очікувань B2B-клієнтів на ринку органічної продукції), методи стратегічного аналізу (для оцінювання конкурентної позиції підприємства та обґрунтування напрямів реалізації клієнтоорієнтованої політики розподілу продукції на ринку Німеччини.). Основні результати дослідження (наукові, практичні): - узагальнено теоретичні основи формування клієнтоорієнтованої політики розподілу продукції підприємств та систематизовано наукові підходи до її реалізації на зовнішніх ринках, зокрема в умовах функціонування ринку органічної продукції ЄС; - проаналізовано основні фактори макросередовища і мікросередовища, що впливаютьна формування політики розподілу продукції ТОВ «УкрБіоЛенд» на ринку органічної продукції Німеччини; визначено ключові характеристики та очікування B2B-клієнтів у межах клієнтоорієнтованого підходу; - здійснено стратегічний аналіз діяльності ТОВ «УкрБіоЛенд»; - розроблено та обґрунтовано рекомендації щодо реалізації клієнтоорієнтованої політики розподілу продукції ТОВ «УкрБіоЛенд» на ринку Німеччини, зокрема шляхом впровадження цифрових і сервісних інструментів (ERP/CRM, SLA, OTIF, NPS, системи простежуваності), удосконалення логістичних процесів та підвищення якості взаємодії з B2B-клієнтами.
Keywords: маркетинг; клієнтоорієнтована політика; ринок органічної продукції; фактори макросередовища; фактори мікросередовища; конкурентна позиція; сегментація ринку; логістика; сервісна політика