Вдосконалення організації ремонту техніки у фермерському господарстві «РОКСОЛАНА» Білозерського району Херсонської області: пояснювальна записка до дипломного проекту ОКР Бакалавр - Ліснича, Дар'я (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
В ході реформ, проведених в сільському господарстві, відбулося різке зниження кількості всіх видів техніки в зв’язку з відсутністю можливості у господарств обновлювати машинно-тракторний парк. Недостатність машин і їх простої за технічними причинами обумовлені як старінням сільськогосподарської техніки, так і нездатністю попередньої системи технічного сервісу повністю адаптуватися до нових економічних умов. Зниження працездатності машин веде до порушення агротехнічних строків і, отже, до втрати врожаю. Одним з головних умов відновлення нормального рівня виробництва і виходу з економічної кризи являється створення ефективно діючої планово-попереджувальної системи технічного обслуговування і формування державної політики в цьому напряму. Важливіша складова частина технічного сервісу – організація ремонту техніки на існуючої ремонтно-обслуговуючій базі.
Keywords: ремонт техніки; вдосконалення ремонту; ремонт машин