Експериментальні дослідження концентрації цукру при протитечійно-струминному змішуванні солодких напоїв - Полудненко, О. В.; Самойчук, К. О. (КОМПРИНТ, 2017)
Об'єктом даного дослідження є процес перемішування води з купажним сиропом при виготовленні солодких безалкогольних напоїв. Сьогодні попит на даний вид продукції дуже великий, тому актуальними є розробка і впровадження у виробництво змішуючих апаратів безперервної дії. До таких апаратів відносяться струминні. В протитечійно-струминному змішувачі реалізований спосіб однократного змішування у п’яти зонах. Це дозволяє значно підвищити інтенсивність перемішування при низьких енерговитратах, а також значно знизити час перемішування. В попередніх роботах було обґрунтовано спосіб перемішування. В результаті проведених аналітичних досліджень існуючих струминних змішувачів було розроблено конструкцію протитечійно-струминного змішувача.
Keywords: дослідження; перемішування води; купажний сироп; безалкогольні напої; протитечійно-струминному змішувачі; енерговитрати; сопла; форсунки; «Лимонад»; цукор