Сортодослідження плодів черешні пізнього строку достигання на придатність до заморожування - Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna; Білоус, Ельзара Серанівна; Белоус, Эльзара Серановна; Bilous, Elzara; Пащенко, Юлія Петрівна; Пащенко, Юлия Петровна; Pashchenko, Yuliia; Єременко, Оксана Анатоліївна; Еременко, Оксана Анатольевна; Yeremenko, Oksana (My University, 2017)
Проведена науково-обгрунтована оцінка npидатності 6-ти районованих copтів черешні пізнього строку достигання (Мелітопольська чорна, Міраж, Оріон, Празднічна, Сюрприз, Космічна), які вирощені в умовах південного Степу України до заморожування та зберігання при низьких температурах за показниками: величина втрати соку, масова концентрація цукрів, масова концентрація титрованих кислот. Проведена научно - обоснованная оценка годности 6-ти районированных сортов черешни позднего срока созревания (Мелитопольская черная, Мираж, Орион, Праздничный, Сюрприз, Космическая), выращенных в условиях южной Степи Украины к замораживанию и хранению при низких температурах по показателям: величина потери сока, массовая концентрация сахаров, массовая концентрация титруемых кислот.The study presents a scientifically substantiated assessment of the suitability of 6 zoned lateripemng sweet cherry varieties (Melitopolska chorna, Mirazh, Orion, Praznichna, Siurpyz, Kosmichna) grown in the southern steppes of Ukraine for freezing and storing at Iow temperatures based on the following characteristics: juice loss amount, total sugars and total titrated acids.
Сортоисследование плодов черешни позднего срока созревания на пригодность к замораживанию
Variety testing of lateripening sweet cherries for their suitability for freezing
Keywords: черешня; заморожування; зберігання; величина втрати соку; масова концентрация цукрів; масова концентрація титpoваниx кислот; хранения; величина потери сока; массовая концентрация сахаров; массовая концентрация титруемых кислот; sweet cherries; freezing; storage; juice loss amount; total sugars; totaJ titrated acids