Напрямки розвитку інноваційної політики в сільському господарстві - Шквиря, Наталя Олександрівна; Шквыря, Наталья Александровна; Shkvyria, Natalia (My University, 2017)
UK: У сучасних умовах пожвавити інноваційну діяльність надзвичайно важко. Внутрішні мотиви до інновацій, обумовлені необхідністю заміни застарілого обладнання і освоєння нових технологій з ціллю підвищення конкурентоздатності продукції діють слабко в основному із-за фінансової нестабільності багатьох сільськогосподарських підприємств. Навіть при самому інтенсивному впровадженні ринкових структур інноваційна активність в найближчий час підвиситься незначно. В цих умовах рішучу роль набувають зовнішні стимули, що виходять із інноваційної політики держави. Так як тенденції розвитку інноваційних процесів в агропромисловому комплексі прямо визначаються політичною обстановкою в країні, економічною кон’юнктурою і інноваційним кліматом то роль держави у врегулюванні впливу даних процесів на темпи росту аграрного сектору достатньо висока. А для аграрних регіонів України реалізація власної інноваційної політики АПК, спрямованої на підвищення конкурентоздатності агропромислового виробництва є шляхом забезпечення стабільного та ефективного розвитку сільського господарства.
Keywords: інноваційна діяльність; суб’єкти господарювання; інноваційна політика; організація виробництва; напрямки розвитку інноваційной політики; розвитку сільського господарства