Методика агроекологічної оцінки і класифікації сільськогосподарських земель (на прикладі Східного Поділля): монографія - Ганчук, Максим Миколайович; Ганчук, Максим Николаевич; Hanchuk, Maksym; Білявський, Г. О. (Вінниця: ФОП Рогальська І. О., 2014)
У методиці викладено основні положення екологічної класифікації агроландшафтів за ступенем забруднення токсикантами, методику екологічного районування агроландшафтів за ступенем забруднення токсикантами (солями важких металів, пестицидів, радіонуклідів) з метою встановлення рівнів забруднення токсикантами та виділення екологічних районів для подальшого їх екобезпечного використання. Подано методику екологічного паспорту агроландшафту, метою якого є створення інформаційної бази для екологізації процесів, гармонізації взаємозв’язків у системі «природа-людина» та підвищення якості екологічного контролю в Україні
Keywords: екологічна класифікація агроландшафтів; екологічне районування агроландшафтів; забруднення токсикантами; пестициди; радіонукліди; екобезпечне використання; екологічний паспорт агроландшафту; екологізація процесів; гармонізації взаємозв’язків; «природа-людина»; екологічний контроль