Вплив цифровізації на міжнародну конкурентоспроможність українських підприємств - Свідлер, М. М.; Туніцька, Юлія Миколаївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Цифрова трансформація світової економіки створює нові виклики та можливості для українських підприємств у міжнародному економічному просторі. Впровадження цифрових технологій у бізнес-процеси, розвиток електронної комерції та використання інноваційних інструментів просування продукції на зовнішні ринки стають критичними чинниками підвищення конкурентоспроможності [1, с. 15]. В умовах глобалізації та інтенсивної міжнародної конкуренції цифровізація бізнесу перестала бути опцією, перетворившись на необхідну умову виживання та розвитку підприємств. Особливо актуальним це питання стало для України в контексті євроінтеграції та необхідності відповідати високим стандартам європейського бізнес-середовища [2]. Повномасштабна війна створила безпрецедентні виклики для українського бізнесу, проте водночас стала каталізатором прискореної цифровізації.
Keywords: вплив цифровізації; бізнес-процеси; бізнес-середовища