Особливості лідерства та управління в неприбуткових організаціях : кваліфікаційна робота бакалавра : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Євтушенко, Діана Євгенівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
У сучасних умовах постійних соціальних трансформацій та зростання ролі громадянського суспільства, проблема лідерства у неприбуткових організаціях набуває особливого значення. Ефективне управління такими організаціями неможливе без чіткого розуміння сутності лідерства, його особливостей та впливу на процеси прийняття рішень. Лідерство в НПО вимагає не лише високого рівня професійної компетентності, а й здатності працювати з громадою, забезпечувати прозорість, ініціативність і довіру з боку суспільства. У цьому контексті важливо проаналізувати наукові підходи до розуміння лідерства, класифікації лідерських стилів, а також визначити специфіку застосування принципів управління в неприбутковому секторі.
Keywords: лідерство; управління; неприбуткова організація