Адміністративні послуги в структурі діяльності публічної влади - Вороніна, Юлія Євгенівна; Voronina, Yuliia (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Служіння суспільству з боку публічної влади полягає у забезпеченні людської гідності, ефективному дотриманні законів та виконанні державних функцій у громадському просторі. Адміністративна спроможність державних органів базується на політиці, яка визначає права і свободи людини як найвищу цінність, формуючи засади та напрямки їхньої діяльності. У цьому контексті надання адміністративних послуг є ключовою функцією публічної адміністрації, адже саме через такі послуги забезпечуються права, свободи та законні інтереси фізичних і юридичних осіб. Варто зазначити, що адміністративні послуги, як інститут в рамках адміністративного права, мають потрійний правовий характер. По-перше, вони є основним складником предмета адміністративного права. По-друге, виступають різновидом публічних послуг. По-третє, слугують ключовим інструментом функціонування публічної адміністрації.
Keywords: адміністративні послуги; публічні послуги