Регіональні аспекти підприємництва Запорізької області - Педченко, Анна Павлівна; Педченко, Анна Павловна; Pedchenko, Anna (My University, 2021)
Підприємництво як основний сектор ринкової економіки демонструє чітку регіональну орієнтацію, адже підприємства, наприклад, малого бізнесу, котрі мають найбільшу частку серед підприємств-суб’єктів господарювання у всіх без виключення регіонах, планують свою діяльність, орієнтуючись на потреби локальних ринків та обсяги і структуру їх попиту, а влада та громада формують відповідний підприємницький клімат. По показниках стану регіонального підприємництва України Запорізька область у 2019 році знаходилась в кластері, що визначає цей стан як «вище середнього».
Keywords: підприємництво; Запорізька область; прибуток; малий бізнес; середній бізнес