Вдосконалення конструкцій просіювальної машини в умовах ТОВ "Круп'яний дім" м. Кропивницький Кіровоградської області (19ХВД. .9685297.06.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача СВО Бакалавр : спец. 133 Галузеве машинобудування ОПП «Комп’ютерний інжиніринг харчових і переробних виробництв» - Грінько, Єгор Олексійович (Запоріжжя : 2025, 2025)
Сучасний рівень розвитку харчової промисловості характеризується впровадженням інноваційних технологій та удосконаленням існуючого обладнання з метою підвищення продуктивності, економічності, якості продукції та безпеки праці. Хлібопекарська галузь, будучи стратегічно важливою для продовольчої безпеки країни, потребує постійного вдосконалення технологічних процесів та обладнання для виробництва високоякісної продукції. Виробництво хлібобулочних виробів є складним багатостадійним процесом, який включає в себе підготовку сировини, приготування тіста, формування виробів, випікання та фінішну обробку. Одним із найважливіших етапів технологічного процесу є підготовка борошна, яка передбачає його просіювання для видалення сторонніх домішок, розпушування після тривалого зберігання та насичення повітрям. Від якості виконання цієї операції значною мірою залежить якість готових виробів.
Keywords: борошно; виробництво; охорона праці; просіювальна машина; просіювач