Струминний гомогенізатор молока із зустрічною подачею вершків - Соколенко, М. М. (ХДУХТ, 2020)
Гомогенізація є одним з найбільш енерговитратних процесів технологічних схем виробництва питного молока та кисломолочної продукції. Для зниження питомих енерговитрат цього процесу перспективним шляхом є використання струминних гомогенізаторів, зокрема з центральним каналом для створення потоку знежиреного молока, в місці найбільшого звуження якого розташований канал для ежектування вершків.
Keywords: гомогенізація молока; питне молоко; критерії Вебера; вершки