Удосконалення технології виробництва варених ковбасних виробів функціонального призначення з додаванням рослинних компонентів : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Волошин, Арсен (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню технологічного процесу виробництва ковбасних виробів з додаванням рослинних добавок. Виконаний літературний огляд за запланованою темою. Наведений опис технологічного процесу виробництва ковбасних виробів з додаванням рослинної добавки пшеничної клітковини з пектином гарбузовим. Охарактеризовано біохімічний склад, харчову цінність сировини і готової продукції. Вимоги стандартів до сировини і готової продукції. В роботі наведені програма, схема, об’єкти та матеріали, методика проведення, результати досліджень та їх узагальнення. Виконаний SWOT-аналіз ефективності запропонованої технології. Вказані заходи з охорони праці та безпеки життєдіяльності при роботі підприємства в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: м’ясна сировина; технологія виробництва ковбас; ковбасні вироби; рослинна сировина; харчові добавки