Шляхи підвищення тягового ККД модульного тягового засобу - Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Чаплінський, Андрій Петрович; Чаплинский, Андрей Петрович; Chaplinskyi, Andrii; Аюбов, Абдулмелік Мухтарович; Аюбов, Абдулмелик Мухтарович; Aiubov, Abdulmelik (УкрДУЗТ, 2020)
Підвищити універсальність тракторів можна використовуючи їх в складі модульних тягових засобів (МТЗ). Їх висока виробнича універсальність і технологічна адаптивність забезпечуються перемінним номінальним тяговим зусиллям. Ця нова властивість тягових засобів обумовлена не застосуванням їх механічного баластування, а поділом функцій трактора на енергетичну і технологічну. Цей принципово новий напрям розвитку тракторів є актуальним практично для всіх країн світу
Ways to increase the traction efficiency of modular draft device
Keywords: універсальність тракторів; модульні тягові засоби; ефективність використання МТЗ; аналіз технологічних властивостей МТЗ; значення тягового ККД