Суміщені статорні обмотки асинхронного двигуна з короткозамненим ротором - Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna; Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii (My University, 2019)
UK:Енергетично ефективні двигуни, що представлені на зовнішньому ринку України і країн СНГ – це асинхронні електродвигуни (АД) з короткозамкненим ротором, в яких за рахунок збільшення маси і якості активних матеріалів, а також більш ретельного проектування вдається підняти на 1-2% (для потужних двигунів) або на 4-5% (для двигунів невеликої потужності) номінальний коефіцієнт корисної дії при незначному збільшенні ціни двигуна. EN: There was reviewed the structure of an asynchronous motor with combined stator of six windings are connected simultaneously in star and delta configuration. It has the best characteristics of the magnetic field, high and efficiency coefficient and power factor.
Keywords: асинхронний двигун; обмотка статора; схема намотування; зірка-дельта конфігурація; ефективність; коефіцієнт потужності; asynchronous motor; stator winding; winding diagram; tar-delta configuration; efficiency; power factor