Обґрунтування системи зрошування плодових насаджень середньо- струминними дощувальними апаратами в ДПДГ «Мелітопольське» Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Анастюк, Олександр (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Дослідна станція ім. М.Ф.Сидоренко інституту садівництва знаходиться в Мелітопольському районі Запорізької області. Вона підпорядкована інституту садівництва м. Київ Національній Академії Аграраних Наук. Центральна садиба розміщена в місті Мелітополі. До обласного центру –міста За-поріжжя 120 км., до райцентру –2 км., до найближчої залізничної станції –Мелітополь –7 км. Державне підприємство дослідне господаство “Мелітопольське”, яке є самостійним господарчим підприємством, до складу якого входять три відділення та карантинний розсадник .
Keywords: дослідне господарство «Мелітопольське»; садівництво; зрошення; оцінка якості води; штучний дощ; струминні насадки; дощувачі