Порівняльна оцінка методів розрахунку строків і норм поливу садів на чорноземах південних - Горбач, М. М.; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia; Позднякова, Т. П. (My University, 2011)
UK: Наведено результати досліджень щодо інструментального та різних розрахункових методів призначення строків і норм поливу плодових дерев при локальному зрошенні. Пропонується застосовувати розрахунковий метод з використанням агрокліматичних показників: відносної вологості повітря, температури кореневмісного шару грунту і кількості опадів. RU: Приведены результаты исследований относительно инструментального и различных расчетных методов назначения сроков и норм полива плодовых деревьев при локальном орошении. Предлагается применять расчетный метод с использованием агроклиматических показателей: относительной влажности воздуха, температуры корнеобитаемого слоя почвы и количества осадков.
Comparative appreciation of the orchard watering term and norm calculation methods on southern chernozems
Keywords: норми поливу плодових дерев; локальне зрошення; вологість повітря; температури кореневмісного шару грунту; кількість опадів; термостатно-ваговий метод; випарник ДГІ-3000