Основні напрямки розвитку управлінської культури в умовах децентралізації: вітчизняний і зарубіжний досвід - Нестеренко, Олена Миколаївна; Нестеренко, Елена Николаевна; Nesterenko, Olena (My University, 2019)
Динамізм суспільних відносин висуває особливі вимоги до рівня професіоналізму представників державного апарату, їх політичної, правової та етичної культури. За словами Т.Е. Василевської, етичну проблематику управлінської діяльності загострюють процеси швидких змін та ускладнення сучасного суспільства, інформатизації та глобалізації, які призводять до фрагментації особистості, втрати моральних орієнтирів, утруднюють сприйняття наслідків дій і відчуття відповідальності, провокують ставлення до споживачів управлінських послуг як до абстрактної величини
Keywords: суспільні відносини; державний апарат; управлінська діяльність; інформатизація; глобалізація; децентралізація