Комбіноване застосування САПР у Сad-системі Powershape та бібліотеки функцій - Тетервак, І. Р. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
Після автоматизованого візуального проектування моделі штампового блоку проводиться розробка деформуючого інструменту для штампа карбування рельєфу. Для цього в штампцвальний блок безпосередньо в PowerSHAPE додається робочий інструмент для карбування рельєфу, так як в базі він був відсутній. На рисунку 1 наведена повна модель штампового блоку. Як приклад для спроектованого штампового блоку розроблено робочий інструмент нанесення символіки на різні вироби. Вихідний рисунок був взятий з файлів навчання ArtCAM. За допомогою спроектованого штампа і інструменту можна виконувати чеканку рельєфу на плоских поверхнях виробів, які можна розмістити в робочому просторі штампа.
Keywords: CAD-система; PowerSHAPE; ArtCAM; тривимірна модель