Ціннісні орієнтири поезії Б. Томенчука про війну (на прикладі збірки «Вишийте, мамо, бронежилет») - Устінов, В. Є.; Ustinov, V. (Київ : 2025, 2025)
UA: У статті розкривається аксіологія сучасної поезії про війну на прикладі віршів Б. Томенчука. Доводиться, що це справжня чоловіча поезія, яка відображає настрої багатьох воїнів ЗСУ, їх ключові цінності, покладені в основу боротьби з ворогом. EN: The article reveals the axiology of modern poetry about war using the example of poems by B. Tomenchuk. It is proved that this is true male poetry, reflecting the moods of many soldiers of the Armed Forces of Ukraine and their key values, which are the basis of the fight against the enemy.
Value Guidelines of B. Tomenchuk's Poetry About War (on the example of the collection «Embroider, Mom, a Bulletproof Vest»)
Keywords: цінність; війна; сучасна поезія; свобода; екзистенційний вибір; value; war; modern poetry; freedom; existential choice