Обгрунтування електроприводу ґрунтообробного агромодуля - Ковальов, Олександр Вікторович; Ковалев, Александр Викторович; Kovalov, Oleksandr (ТДАТУ, 2020)
Найбільш перспективним варіантом побудови силового електроприводу ґрунтообробного агромодуля є використання вентильного двигуна на базі синхронної машини із збудженням від розташованих на роторі постійних магнітів. В області моментів, близьких до номінальних, його характеристики досить наближені до характеристик двигуна постійного струму. Для його керування необхідно регулювати напругу живлення (вихідну напругу інвертора), тобто система досить близька до системи керування двигуном постійного струму – підлеглого регулювання по швидкості та струму, але при цьому потужність, споживана двигуном, повинна залишатися незмінною при різному навантаженні на валу двигуна.
Keywords: електропривод; вентильний двигун; напруга живлення; керування двигуном