Управління якістю в торгівлі: навчальний посібник - Болтянська, Лариса Олексіївна; Завадських, Ганна Миколаївна; Лисак, Оксана Іванівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
Навчальний посібник розроблено для ґрунтовного засвоєння програмного матеріалу та самостійної роботи здобувачів вищої освіти. У ньому комплексно розглянуто теоретичні й прикладні аспекти управління якістю в торгівлі: сутність якості, якість товарів і торговельних послуг, системи управління якістю, міжнародні стандарти, державне регулювання, контроль, аудит, логістичне забезпечення якості, управління якістю обслуговування та оцінювання економічної ефективності. Посібник спрямований на формування системи спеціальних знань і практичних навичок щодо забезпечення, контролю, оцінювання та підвищення якості в діяльності торговельного підприємства. Рекомендовано для здобувачів економічних спеціальностей, викладачів і фахівців сфери торгівлі.
Keywords: управління якістю в торгівлі; сутність якості; якість товарів і торговельних послуг; системи управління якістю; міжнародні стандарти; державне регулювання; аудит; логістичне забезпечення якості; управління якістю обслуговування; оцінювання економічної ефективності