Проблема захисту прав диких тварин - Плясецька, В. Р.; Нестеренко, Олена Миколаївна; Нестеренко, Елена Николаевна; Nesterenko, Olena (ТДАТУ, 2018)
Конституцією України передбачено захист прав тварин (домашніх, безпритульних, сільськогосподарських, диких) від жорстокого поводження, утримання у неволі, браконьєрства. Але, на жаль, особи, які вчиняють правопорушення щодо тварин все частіше не несуть відповідальності, поводяться з ними не гуманно, використовують в особистих інтересах. Якщо ж правопорушення було виявлено, то особи вчиняють методи корупції для запобігання відповідальності, як, наприклад, у випадку нелегального мисливства, утримання тварин у цирках, зоопарках
Keywords: захист прав тварин; утримання тварин у цирках; утримання тварин зоопарках; дикі тварини; антигуманізм