Передпосівна підготовка насіння овочевих культур - Морару, В. Р. (ТДАТУ, 2018)
Велике значення для одержання високоякісної розсади має передпосівна підготовка насіння. Завдяки їй підвищується польова схожість, рослини набувають здатності до інтенсивного початкового росту, поліпшується стійкість сходів проти несприятливих умов середовища та зменшується ураження їх хворобами. В практиці існує багато економічно маловитратних способів передпосівної підготовки насіння. Основними з них є такі: калібрування, хімічна і термічна обробка, прогрівання, гартування
Keywords: калібрування; термічна обробка; прогрівання; гартування; насіння капусти; насіння томатів; насіння огірків