Організація командної роботи студентів-програмістів при вивченні дисципліни «Групова динаміка та комунікації» - Коломоєць, Геннадій Павлович; Kolomoiets, Hennadii (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розглядається підхід до організації командної роботи студентів-програмістів першого курсу в межах дисципліни «Групова динаміка та комунікації». Запропоновано методику поєднання формування навичок професійної комунікації з опануванням базових практик колективної розробки програмного забезпечення із використанням платформи GitHub та системи контролю версій Git. Описано етапи формування команд, дослідження предметної області, проєктування архітектури програмного забезпечення, організації спільної роботи з кодом та документацією. Особливу увагу приділено використанню GitHub Wiki, Markdown, JavaDoc, роботі з Git. Запропонований підхід дозволяє формувати у студентів молодших курсів навички командної взаємодії та базові компетентності сучасної інженерії програмного забезпечення. /// EN: The article considers an approach to organizing teamwork among first-year students-programmers within the discipline "Group Dynamics and Communication". A methodology is proposed for combining the formation of professional communication skills with mastering basic practices of collective software development using the GitHub platform and the Git version control system. The stages of team formation, research of the subject area, design of software architecture, organization of teamwork with code and documentation are described. Particular attention is paid to the use of GitHub Wiki, Markdown, JavaDoc, and working with Git. The proposed approach allows junior students to develop team interaction skills and basic competencies of modern software engineering.
Students-programmers teamwork organization while studying the «Group Dynamics and Communications» course
Keywords: командна розробка програмного забезпечення; GitHub; Git; професійна комунікація; командна робота; GitHub Wiki; JavaDoc; Markdown; team software development; professional communication; teamwork