Соціальні аспекти розвитку підприємництва в Україні - Педченко, Анна Павлівна; Педченко, Анна Павловна; Pedchenko, Anna; Власюк, Юлія Олександрівна; Власюк, Юлия Александровна; Vlasiuk, Yuliia (My University, 2017)
UK: Кризові явища у вітчизняній економіці негативно впливають на рівень добробуту громадян, які працюють, в тому числі в підприємницькій сфері. Зниження рівня доходів населення спричиняє скорочення їхнього платоспроможного попиту, що впливає на зменшення обсягів виробництва. В умовах кризи роботодавці не мають змоги підвищувати, а іноді й виплачувати заробітну плату. У підприємницький сфері відбувається суттєве скорочення кількості найманих працівників, загострюються диспропорції між розвитком наукоємних виробництв та примітивізацією економічної структури, спостерігається деградації певних галузей.
Keywords: соціальні аспекти розвитку підприємництва; розвиток підприємництва в Україні; суб’єкти господарювання; ринкова економіка; рівень доходів населення