Опис до патенту на корисну модель № 64360 "Струнне решето" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2011)
Струнне решето, що містить раму з закріпленими на ній нерухомими та розташованими між ними активними елементами, приводом, яке відрізняється тим, що активні елементи виконані у вигляді плоских пластин, встановлених з можливістю кругового плоскопаралельного руху відносно нерухомих елементів, при цьому ширина активних елементів більша діаметра їх кругового руху, а розмах коливань знаходиться вище площини нерухомих елементів
Keywords: сільськогосподарське машинобудування; пристрій, що поділяє зернові матеріали за розмірами; машини для очищення та сортування зерна і насіння