Видалення металевої стружки на виробництві - Прокопій, В. С. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
Обробка металу передбачає утворення достатньої кількості відходів від обробки будь яких матеріалів. Утворення стружки само по собі є невід'ємною частиною процесу обробки металевих і аналогічних матеріалів на фрезерно-гравірувальних верстатах з ЧПУ. Якщо не подбати про своєчасне і ефективне відведення стружки із зони різання, можливі різні несприятливі і навіть руйнівні явища. Так, яка потрапляє всередину механізму верстата стружка дуже швидко стане причиною серйозних поломок. А пил і відходи від інших матеріалів можуть завдати шкоди здоров'ю людини.
Keywords: металева стружка; обробка металу; пил; верстат