Умови забезпечення фінансової стійкості сільськогосподарських підприємств - Тутова, А. С.; Захарова, Наталя Юріївна; Захарова, Наталья Юрьевна; Zakharova, Natalia (ТДАТУ, 2021)
Агропромисловий комплекс України є чи не головним джерелом формування ресурсів, що забезпечують продовольчу безпеку держави, сприяють розвитку внутрішнього та зовнішнього ринків продовольства і поліпшенню життєвого рівня населення. Та, оскільки для галузі сільського господарства притаманні сезонність виробництва і уповільнений оборот капіталу, більшість аграрних підприємств перебувають у скрутному становищі. За таких умов діяльності питання зміцнення та підвищення фінансової стійкості підприємства набуває особливої актуальності та є одним із ключових факторів забезпечення успішності його розвитку. Будучи фінансово стійким підприємство отримує певні переваги перед своїми конкурентами при залученні інвестицій, отриманні кредитів, співпраці з постачальниками та підборі кваліфікованих кадрів.
Keywords: агропромисловий комплекс України; оборот капіталу; фінансова стійкість підприємства; інвестиції; пасиви; активи