Франчайзинг у сфері туризму: аналіз переваг і перешкод для розвитку - Помелова, А.; Тебенко, Віта Миколаївна; Tebenko, Vita (Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2024)
UA: Використання франчайзингу в Україні є важливим аспектом розвитку туристичного сфери під час воєнного стану в країні. Франчайзинг є особливо актуальним через необхідність підтримки малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць і забезпечення стабільного економічного розвитку. Він дозволяє підприємцям використовувати відомі бренди та готові бізнес – моделі, що знижує ризики під час економічної нестабільності. Це робить франчайзинг ефективним інструментом економічного розвитку для України, яка перебуває в кризовому стані через зовнішні фактори, допомагаючи зберігати стабільність у туристичному бізнесі та відновлювати економіку.
Keywords: франчайзинг; франчайзинг в туризмі; конкурентоспроможність; туристичний бізнес