Автоматичне регулювання завантаженням машини вторинного очищення зерна - Сідак, С. В. (ТДАТУ, 2015)
Ручне керування технологічним процесом післязбиральної обробки зерна не дозволяє повністю використовувати можливості машин. Так із-за недосконалості керування фактична продуктивність машин вторинного очищення зерна на 30 % нижче від пропускної здатності. Причиною низької ефективності машин вторинного очищення зерна є робота з заниженим завантаженням. Оптимізація режиму роботи машин вторинного очищення зерна дозволить використати всі переваги автоматичного способу ведення процесу. На основі аналізу стану питання ставиться задача розробити систему автоматичного регулювання (САР) завантаження зерноочисної машини.
Keywords: очищення зерна; зерноочисні машини; зернова маса; система автоматичного регулювання; витратомір; циліндричний лоток; тензодатчики