Удосконалення технології метаногенерації пташиного посліду - Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila; Григоренко, Сергій Михайлович (ТДАТУ, 2020)
Реалізація концепції застосування біогазової установки для отримання біогазу і біогумусу дозволить підприємству при спалюванні отриманого біогазу на 25% задовольнити потребу в теплі, що використовується для вирощування птиці цілий рік. Продаж отриманого біодобрива дозволить додатково компенсувати ще 30% …40% поточних витрат на тепло. Запропонована технологія переробки пташиного посліду підвищить соціальну відповідальність бізнесу в справі поліпшення екологічної обстановки в країні, частково вирішить проблеми підвищення енергоефективності підприємства за рахунок зниження споживання зовнішніх енергетичних ресурсів.
Keywords: біогаз; біогумус; біогазові установки; переробка гною; метаногенез; пташиний послід; анаеробне бродіння