Опис до патенту на корисну модель № 122533 "Апарат для змішування водних розчинів" - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltіanska, Natalia; Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Апарат для змішування водних розчинів містить корпус, променеві перфоровані трубопроводи відведення суміші, які радіально розташовані, і другий кінець яких відкритий, і зрізаний під кутом 45°, циркуляційний патрубок, патрубок подачі реагенту, отвір для виходу реагенту. У верхній частині корпусу встановлено камеру конусного ущільнювача флотошламу, а для підведення реагентів до камери їх перемішування, рівномірно по колу встановлено вісім тангенційних трубопроводів.
Keywords: змішування водних розчинів; променеві перфоровані трубопроводи; циркуляційний патрубок; патрубок подачі реагенту; отвір для виходу реагенту; камера конусного ущільнювача флотошламу; тангенційні трубопроводи; хімічна галузь; циркуляційний патрубок; стічні води