Вплив глобалізації на міжнародні економічні відносини: кваліфікаційна робота магістра ОПП 051 «Економіка» - Генова, Анастасія (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Метою даного дослідження є аналіз впливу глобалізації на міжнародні економічні відносини та визначення стратегій адаптації національних економік до сучасних глобалізаційних викликів. Для досягнення поставленої мети необхідно виконати наступні завдання: • дослідити концептуальні підходи до визначення глобалізації та її економічних наслідків; • дослідити історичний розвиток поняття глобалізація; • визначити основні тенденції розвитку міжнародних економічних відносин в умовах глобалізації; • оцінити позитивні та негативні наслідки глобалізації для економік різних країн; • розробити практичні рекомендації щодо адаптації національних економік до умов глобалізованого світу. Об’єктом дослідження є процеси глобалізації в контексті міжнародних економічних відносин. Предметом дослідження виступають механізми та наслідки впливу глобалізаційних процесів на світову економічну систему.
Keywords: глобалізація; міжнародні економічні відносини; МЕІ; світова економіка