Опис до патенту на корисну модель № 141440 "Спосіб реєстрації динамічної голограми" - Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Спосіб реєстрації динамічної голограми, згідно з яким когерентне випромінювання поділяють на два промені, формують предметний та опорний пучки, спрямовують їх на реєструюче середовище. Як реєструюче середовище використовують магнітну рідину, створюють однорідне магнітне поле, напруженість якого спрямована нормально до вільної поверхні магнітної рідини, та змінюють величину напруженості магнітного поля до досягнення максимального значення дифракційної ефективності динамічної голограми
Keywords: реєстрація динамічної голограми; когерентне випромінювання; динамічна голографія; акустична голографія; реєстрація голограм і голографічних інтерферограм у інфрачервоній області спектра