Розвиток інтенсивних систем землеробства на зрошуваних землях України: науково-технологічне забезпечення: методичні рекомендації - Вожегова, Р. А.; Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2020)
Науково-технологічне забезпечення розвитку розвитку інтенсивних систем землеробства на зрошуваних землях України підготовлено на основі узагальнення багаторічних досліджень вчених Національної академії аграрних наук з метою впровадження у виробництво стратегічних напрямів розвитку інтенсивних систем землеробства на зрошуваних землях залежно від спеціалізації сільськогосподарських підприємств, спрямованих на одержання не лише високої прибутковості й рентабельності виробництва, але й на захист ґрунтів від деградації та опустелювання, раціональне використання зрошувальної води, біологізацію технологій вирощування сільськогосподарських культур та відновлення й збереження екологічної стійкості агроекосистем у зоні зрошення.
Keywords: землеробство; зернові культури; технічні культури; вирощування овочевих культур; вирощування баштанних культур; виробництво плодово-ягідної продукції; виробництво рису; сільськогосподарські культури; зрошуване землеробство