Використання сильфії пронизанолистої в інтенсивному кормовиробництві на півдні України - Тодорова, Людмила Володимирівна; Тодорова, Людмила Владимировна; Todorova, Liudmyla (My University, 2003)
Сильфія пронизанолиста (Silphium perfoliatum L.) - росла трав'яниста рослина, типовий полікарпик із тривалістю життя не менш 15 років. За систематикою вищих рослин відноситься до сімейства айстрових (Asteraseae). Повного розвитку досягає на 2 рік життя. Характеризується високою та сталою врожайністю зеленої маси, доброю посухостійкістю та морозостійкістю, тривалим периодом використання плантацій та універсальністю використання.
Keywords: сильфія пронизанолиста; кормоприготування; врожайність; кормовиробництво; південь України; полікарпик; трав'яниста рослина; степова зона України