Електрифікація молокоцеху ПрАТ "Нововодолазький молоко-завод" смт. Нова Водолага Харківської області з розробкою системи керування лінією виробництва пастеризованого молока (21ЕЕД. 9683819.06.25000000 ПЗ) : кваліфікаційний проєкт бакалавра : спец. 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка ОПП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» - Колесник, Павло Сергійович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: У представленому кваліфікаційному проекті розглядається система керування лінією виробництва пастеризованого молока.На основі технологічних вимог було розроблено та оброблено технологічне та силове електрообладнання. Складено схему розташування електросилового обладнання. Розроблено систему керування технологічним процесом. На основі схеми принципової розроблені схеми підключення та підмикання. Обрана апаратура керування та захисту, а також перевірено її різними умами. Складена схема силової розподільчої мережі цеху.Для забезпечення нормованої освіти в приміщеннях підприємства розраховано освітню установку.У роботі також враховано охорону праці. Визначено потенціал небезпеки та заходи їх запобігання на підприємстві при виконанні технологічних процесів, розглянути питання технічної безпеки та запропоновано заходи щодо її підвищення; розглянуто пристрій захисту від блискавки.Розраховані техніко-економічні показники об'єкта. /// EN: Based on the technological requirements, the technological and power electrical equipment was calculated and selected. A layout diagram of the electrical power equipment was drawn up. A technological process control system was developed. Based on the schematic diagram, connection and wiring diagrams were developed. Control and protection equipment was selected and tested under various conditions. A diagram of the workshop's power distribution network was drawn up. A lighting installation has been designed to ensure standardized lighting in the premises of the enterprise.The work also pays attention to labor protection. Potential hazards and measures for their prevention at the enterprise during the implementation of technological processes are identified, technical safety issues are considered and measures are proposed to improve it; a lightning protection device is considered.The technical and economic indicators of the facility have been calculated.
Keywords: технологія; молочний цех; схема; силове обладнання; система керування; пастеризоване молоко; охорона праці; technology; dairy shop; scheme; power equipment; control system; pasteurized milk; labor safeti