Дослідження гідроабразивного зносу заглибних насосів - Бурцева, С. О.; Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (ТДАТУ, 2020)
Альтернативним способом захисту ступенів заглибних насосів є нанесення захисних покриттів на їх поверхню без зміни течії рідини через насос. Однак, застосування такого способу нерентабельно через собівартість покриттів, які перевищують вартість самих ступенів. Для захисту деталей від гідроабразивного зносу рекомендується вико-ристання покриттів із твердих сплавів, але по причині високої вартості використання недоцільне. Достатньо простим способом зменшення швидкості зносу є зменшення діаметру робочих коліс насосу та головним недоліком цього рішення є погіршення характеристик насосу.
Keywords: вид зносу заглибного насосу; насос; моделювання вихроутворення; нанесення захисних покриттів