Соціальний аспект стратегії розвитку аграрного сектору - Почерніна, Наталя Вікторівна; Почернина, Наталья Викторовна; Pochernina, Natalia (My University, 2016)
UK: Стратегія розвитку аграрного сектора економіки на період до 2020 року підкреслює надзвичайну важливість аграрного виробництва у збереженні економічного суверенітету держави, у стабілізації вітчизняної економіки, у створенні передумов економічного зростання з метою підвищення суспільного добробуту українського населення. Покращення добробуту об’єктивно вимагає зростання як економічної, так і соціальної ефективності. Причому, в умовах пошуку нової парадигми економічної теорії, акцент на соціальній складовій розвитку є переважаючим. У зв’язку з цим метою даного дослідження є аналіз основних соціальних перешкод реалізації стратегії розвитку аграрного сектору у середньостроковій перспективі. EN: Social aspects of the development of Ukrainian agrarian sector in the medium term are analyzed.
Keywords: аграрний сектор; економіка; стратегія; населення; сільськогосподарська сировина; форми господарювання; виробники; земельна реформа; development Strategy; agricultural sector; social aspects