Формування словотвірної структури іменників на позначення вчинків, актів волевиявлення людини в новій українській мові кінця XVІІ – XX ст. - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana (РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2012)
UK: У сучасній українській мові серед іменників із загальним словотвірним значенням “опредметнена дія” чітко виокремлюються слова на позначення вчинків, актів волевиявлення людини. Історія становлення та розвитку цих лексико-словотвірних типів і є предметом нашого дослідження. EN: In the modern Ukrainian within a group of verbal nouns words denoting action and will are clearly distinguished. The history of establishment and development of these lexical and word-buildinq types is the subject of our investigation.
Keywords: словотвір; словотвірний тип; іменник; опредметнена дія; механізм творення; verbal nouns; derivatology; meaning of process; mechanism of forming; word-formation type