Опис до деклараційного патенту на винахід № 32126 "Спосіб ведення інтенсивного маточно-живцевого саду" - Нінова, Галина Василівна; Нинова, Галина Васильевна; Ninova, Halyna (Державний департамент інтелектуальної власності, 1998)
Спосіб ведення інтенсивного маточно-живцевого саду, який включає посадку рослин та формування єдиного горизонтального стовбура, відрізняється тим, що формування горизонтального стовбура проводиться з поетапним нахилом маточного дерева та зрізуванням живців з першого року вегетації.
Keywords: маточно-живцевий сад; посадка рослин; горизонтальний стовбур