Визначення основних заходів енергоефективного функціонування агропромислового комплексу України - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii (ТДАТУ, 2020)
Найбільш ефективним інструментом боротьби з наслідками зміни клімату, на думку вчених, є передові енергозберігаючі технології. За допомогою цих технологій та інноваційних рішень можна підвищити енергоефективність, сприяти раціональному використанню ресурсів та скорочення викидів парникових газів. Енергозбереження також дозволяє поєднувати переваги від впровадження інтелектуальних рішень для захисту навколишнього середовища з економічною вигодою
Keywords: енергозбереження; енергоефективність; енергетичне забезпечення; паливно-енергетичного баланс; способи отримання електричної енергії; енергетика АПК