Фізика. Атомна та ядерна фізика: лабораторний практикум - Кідалов, В.; Яценко, Т.; Дяденчук, Альона Федорівна; Дяденчук, Алена Федоровна; Diadenchuk, Alona (Бердянськ: БДПУ, 2017)
У посібнику розглянуто роботи лабораторного практикуму з курсу загальної фізики (зокрема, атомної фізики, фізики ядра та елементарних часток) для студентів вищих навчальних закладів. Виконання окремих лабораторних робіт потребує використання приладу з зарядовим зв'язком, розкрито його будову, принцип дії та можливості впровадження в навчальний процес з курсу загальної фізики. Подано також основні теоретичні відомості, потрібні для виконання робіт фізичного практикуму. Видання розраховане на викладачів і студентів фізико-математичних. інженерно-педагогічних, технологічних, загальнотехиічних факультетів вінців усіх форм навчання.
Keywords: оптична інформація; спектральний аналіз; монохроматор УМ2; атоми водню; фотоефект; фотоелементи; електрони; ефект Зесмана; лічильник Гейгера-Мюлера; сцинтіляційний лічильник; лічильник ядерних випромінювань