Використання пакетів програм під час вивчення дисципліни «Теорія ймовірностей, ймовірнісні процеси та математична статистика» - Халанчук, Лариса Вікторівна; Халанчук, Лариса Викторовна; Khalanchuk, Larysa (My University, 2021)
У теорії ймовірностей навколишнє життя вивчається не у всій її складності, а тільки з однієї деякої сторони. При цьому будується її модель, що більш-менш повно відображає сторону життя, що нас цікавить. Розглядається наступна модель досліджуваних явищ реального життя: проводиться експеримент або випробування, у результаті якого відбуваються випадкові події. Поняття елементарних подій експерименту дозволяє встановити зв’язок між теорією ймовірностей і теорією множин і надати багатьом твердженням більшу наочність подібно до того як за допомогою графіка функції просто й наочно роз’ясняються багато фактів.
Keywords: теорія ймовірностей; пакети програм; MS Excel; математична статистика; обчислення; графік функції Лапласа