Раціональне регулювання водного режиму чорнозему південного в інтенсивних насадженнях яблуні - Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia; Гоман, І. О.; Лісняк, О. І. (My University, 2019)
Створення оптимальних умов вологозабезпеченості плодових дерев у Південному Степу, залежить від режиму зрошення та системи утримання ґрунту, які застосовуються в саду. Режим зрошення повинен відповідати потребам дерев та підтримувати оптимальну вологість ґрунту у всі періоди росту і розвитку рослин. Застосування мульчування має вирішальне значення в ефективному використанні зрошувальної води при створенні високопродуктивних плодових насаджень
Keywords: водний режим чернозему; насадження яблуні; вологозабезпечення плодових дерев; плодові дерева; система утримання ґрунту; зрошення; водний режим ґрунту