Екологічна необхідність і економічна доцільність переробки пташиного посліду - Ратніков, Євген Миколайович; Ратников, Евгений Николаевич; Ratnikov, Yevhen; Мілько, Дмитро Олександрович; Милько, Дмитрий Александрович; Milko, Dmytro (My University, 2020)
Застосування екструдованного пташиного посліду в якості кормової домішки в раціоні тварин може значно зменшити собівартість кінцевого продукту птахівництва, а також зменшити витрати на утилізацію побічних продуктів птахівництва. До переваг екструдування також слід віднести екологічне розвантаження навколишнього середовища. Масштабна організація переробки пташиного посліду створить безвідходні високорентабельні виробництва на базі існуючих птахофабрик і фермерських господарств і зменшить забрудненість довкілля.
Keywords: послід; домашня птиця; добриво; кормові домішки; екструдування; схема екструдера